Hogyan tisztítsuk meg arcbőrünket a makacs szennyeződésektől?

A micellás víz ereje

Ahhoz, hogy arcbőrünk ragyogó és üde legyen elengedhetetlen annak megfelelő tisztítása. 

Az első és legfontosabb szabály, hogy soha! ne feküdjünk le aludni sminkben. Akármilyen fáradtak is vagyunk, vegyünk erőt magunkon és szabaduljunk meg a felesleges sminkmaradványoktól! Azonban nem mindegy, hogy mivel is tesszük meg ezt a fontos lépést!

Hiszen az egyszerű "kézmosós szappan"+víz kombináció nem éppen a legmegfelelőbb a feladatra, mivel a sima szappanok túlzott mértékben szárítják a bőrt, a szembe alapból nem kerülhetnek. Emellett a vízálló smink inkább csak szétkenődik az arcon, mintsem eltávolítanánk azt. Így gondoskodunk róla, hogy a fejünk mindegy egyes centiméteren legyen szennyeződés, hogy aztán az éjszaka során jól elzárja a levegőtől a bőrünket. Szóval...

grumpy_cat_no_07.jpg

Tehát, ha nem szeretnék úgy ébredni reggel, hogy tele van az arcunk mitesszerekkel és pattanásokkal, akkor semmiképpen se hagyjuk ki az esti bőrtisztítást!

Szerintem erre a komoly feladatra leginkább a Garnier Micellás Víz a legalkalmasabb.

3600541358577_131768.jpg

A Micellás Arctisztító Víz a sminkeltávolítás, arctisztítás és az egész arcbőr megnyugtatásának (arc, szem, ajak) egyszerű módja, egyetlen mozdulattal. 

A micelláknak köszönhetően az arctisztító mágnesként vonzza magához a szennyeződéseket. Az eredmény: tökéletesen tiszta bőr, radírozás nélkül. Minden bőrtípusra alkalmas, még az érzékeny bőrűeknek is. Illatanyag-mentes.

Használata: néhány cseppet nyomjunk egy vattakorongra, majd erős dörzsölés nélkül, körkörös mozdulatokkal távolítsuk el a szennyeződést az arcunkról. Nem kell leöblíteni, ennek ellenére én egy kis vizes vattakoronggal még le szoktam törölni a maradék micellás vizet az arcbőrömről.

Maga a termék 400 ml-es, ami jó hosszú időre megoldja a kíméletes arctisztítás problémáját. Nekem már a 3. üveggel van meg, szóval tuti befutó. Bármelyik drogériában megvásárolható, de még néhány szupermarketben is.

Nincs túl sok tapasztalatom másmilyen márkák micellás vizeivel kapcsolatban, mivel csak ezt az egyet próbáltam ki. De ez nem szárítja ki a bőrt, nem csíp, nem irritál, nem hagy maga után pirosságot. Az sem okoz problémát, ha belemegy a szemünkbe, mert egyáltalán nem okoz semmilyen kellemetlenséget. A makacs szempillaspirált is könnyedén eltávolítja. Szóval, bátran merem ajánlani mindenkinek!

Ajánlott fogyasztói ár: 1699 Ft, a Rossmann üzletekben, de én is szinte mindig akciósan vettem meg, így kb. 1200-1300 Ft körül jutottam hozzá. Most is akciós a Rossmann üzletekben! :)

Remélem, kedvet kaptatok hozzá!

Ha nem szeretnétek lemaradni a következő bejegyzésemről, akkor kattintsatok a jobb felső sarokban lévő követés gombra! :) ;)

Love,

Style, if you want