Argán olaj, a természetes csodaszer

Sziasztok!

Ma egy 100%-ban természetes, kizárólag biotermesztésből származó terméket mutatok be Nektek! Ez pedig nem más, mint az argán olaj.

aromax-arganolaj1.jpg

Ezen belül is az AROMAX termékcsalád argán olajáról szerzett információkról, tapasztalatokról számolok be. Magát az üvegcsét nagyjából 1600-1800 Ft körüli áron lehet beszerezni. A doboza kifejezetten egyszerű, letisztult és elegáns egyszerre, amelyben találhatjuk a 20 ml-t tartalmazó üveget.

A biotermesztésből származó argánfa termésének pörköletlen magjából hidegsajtolással nyert argán olaj különösen ajánlott a környezeti ártalmaknak (szél, erős napfény, füstös környezet, vegyi anyagok) kitett bőr, haj, köröm ápolására. Segít pótolni az elvesztett nedvességet, visszaadja a bőr és a haj egészséges fényét, intenzív ápolást biztosít. Vitaminokban és esszenciális zsírsavban (omega-6) gazdag. Kiegyensúlyozó hatása a fejbőrre is jótékony hatású, csökkenti a viszketést és a kiszáradást. Gyorsan beszívódik, így sem a bőrön, sem a hajon nem kelt olajos érzetet.
Az olajból néhány cseppet a bőr alapos megtisztítsa után naponta egyszer (lehetőleg este) vagy több alkalommal gyengéd, simító mozdulatokkal masszírozzuk be. A készítmény hatása fokozható, ha a még enyhén nedves bőrön alkalmazzuk. Hajápolásra hajmosás előtt néhány cseppet dörzsöljünk be a fejbőrbe/hajba, hagyjuk rajta 15 percig, majd alaposan mossuk le. A könnyebb adagolást a kupakban lévő pipetta segíti. Zsíros, pattanásos bőrön ne használjuk.

A terméknek egy nagy hibája van, mégpedig a záródása. Sajnos a kupak nem zár jól, így könnyedén kifolyhat az üvegből az értékes folyadék. Ezért mindig figyelni kell rá, hogy még véletlenül se fektetve tároljuk, mondjuk a táskánk mélyén. Illetve egy negatívumot még megemlítenék, az illatát. Nem kifejezetten kellemes, de amint beszívódik nem hagy maga után semmilyen illatot, így ezt az apró tényezőt el is lehet felejteni.

Maga az olaj remekül táplálja a bőrt, én személy szerint a kézfejem szoktam vele bekenni. Lehet valamilyen krémmel összekeverve felvinni a bőrre, de akár magában is alkalmazható. Tökéletes megoldást nyújthat a száraz, töredező körömnek, hogy újra visszanyerje a ragyogását. Már 1 hetes kúra után is látványos javulás érhető el vele. Használhatjuk extra kényeztetésként hajpakolásba keverve, akár a Kallos hajápolóival vegyítve, amelyről már korábban írtam itt

Mindezek mellett meggyorsítja a különböző égési, vágási sérülések gyógyulását is. Enyhíti az ekcéma miatt kialakult kellemetlenségeket, továbbá bőrfeszesítő, bőrregeneráló hatása is ismert.

Remélem, meghoztam a kedvetek a natúrkozmetikumokhoz!

Love,

Style, if you want